)

Omgeving

Geniet van de Twentse gastvrijheid

Genieten van de omgeving in en rondom Ootmarsum

Camping De Witte Berg is gelegen in de grensregio rondom het pittoreske kunststadje Ootmarsum. De natuurrijke omgeving is kenmerkend vanwege smalle beekjes, glooiende heuvels, groene weilanden, heide en historische boerderijen die vaak in Saksische stijl gebouwd zijn. Via het uitgebreide wandel- en fietsnetwerk kunt u de omgeving verkennen. U kunt zelf fietsen meenemen maar deze zijn natuurlijk ook bij ons te huur. Een bezoek aan het nabijgelegen natuurgebied Springendal is een absolute aanrader voor natuurliefhebbers. Het gebied kenmerkt zich door een structuur van heide, bossen en waterbeekjes. Dit stukje Twente bij Ootmarsum heeft als bijnaam ‘De tuin van Nederland’.

Het kunstzinnige en authentieke stadje Ootmarsum is een bezoek meer dan waard. Heerlijk flaneren door de smalle straten en steegjes met aan weerszijden galerieën, terrassen en eigentijdse boetieken. Met Pasen staat Ootmarsum in het teken van de paastradities. Hand in hand trekken mensen door het centrum van Ootmarsum onder het zingen van de Ootmarsumse paasliederen. Deze traditie wordt Vlöggeln genoemd. Volgens oud gebruik worden elk jaar op de 1e paasdag de paasvuren ontstoken.

IMG_1721  IMG_2135 Omgeving_DeWitteBerg1

Het Springendal

In het hart van het gastvrije Twente ligt het 365 hectare grote natuurgebied “het Springendal”. Met lommerrijke bossen, kleurige heidevelden, fraaie beekdalen en schitterende fiets- en wandelpaden. ‘De tuin van Nederland’ luidt de bijnaam van dit stukje Twente. Als je het Springendal ziet, begrijp je direct waarom. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos zorgen voor een romantische aanblik. Heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen maken het plaatje compleet. Doordat het gebied niet toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer is het heerlijk rustig. De uitgestrekte bossen en pittoreske dorpjes vragen dan ook om een lange fiets- of wandeltocht.

Oldenzaal

Al eeuwen bepaalt de prachtige St. Plechelmusbasiliek het gezicht van Oldenzaal. Samen met het Palthehuis en de 17-eeuwse geveltjes wordt u herinnerd aan het roemrijke verleden. Daarnaast kunt u genieten van de sfeervolle binnenstad met vele winkelstraatjes en twee overdekte winkelcentra, In den Vijfhoek en Driehoek. Het winkelaanbod is rijk en gevarieerd. Ook is er iedere maandag een grote warenmarkt en op de zaterdag een kleinere. Het stadje van plezier heeft haar naam te danken aan het carnaval dat hier zeer uitbundig wordt gevierd, maar ook aan de aanwezigheid van de vele bars, cafés en eetgelegenheden die Oldenzaal u te bieden heeft. Als u ontspanning zoekt, kunt u in Oldenzaal terecht op het recreatiepark Het Hulsbeek. Te midden van bossen, waterpartijen met brede zandstranden en ligweiden vindt u een scala aan voorzieningen. U kunt hier zwemmen, surfen, vissen, fietsen, wandelen, trimmen en paardrijden.

Bezoek ook Denekamp 

Denekamp doet u steeds versteld staan van al het moois dat het Twentse landschap te bieden heeft. Tijdens uw bezoek treft u historische gebouwen aan, die prachtig in hun omgeving zijn gesitueerd.

Huis Singraven, de watermolens van Singraven, Huis Brecklenkamp, het Schuivenhuisje aan het kanaal Almelo Nordhorn en de Sint Nicolaaskerk met haar zelfs internationaal bekende klokken. Ook het natuurhistorisch museeum is een bezoekje waard.